Υλικά για 50 κομμάτια
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
500 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο
300 γρ. αμύγδαλα
150 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κονιάκ
2 κρόκους αβγών
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
2 βανιλίνες
Για επικάλυψη
500 γρ. ζάχαρη άχνη
Ανθόνερο
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό, έως να αφρατέψει. Προσθέτουμε την άχνη, χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, να μην μας πεταχτεί η άχνη απ’ έξω όταν ενωθεί με το βούτυρο βάζουμε σε δυνατή ταχύτητα για 20 λεπτά. Βάζουμε τα αμύγδαλα σε μια σακούλα και τα χτυπάμε με τον πλάστη. (χοντροσπασμένα)
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μισό και προσθέτουμε τους κρόκους ένα ένα. Όταν ενσωματωθούν ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα, το γαρύφαλλο και το κονιάκ. Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι, το μπέικιν, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη μαλακή ζύμη.
Ζυγίζουμε σε κομμάτια 40 γρ. και πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει στρογγυλούς ή μισοφέγγαρο. Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και τους τοποθετούμε σε σειρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Τους ραντίζουμε με το ανθόνερο και τους περνάμε από την άχνη. Τέλος τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα και σε κάθε στρώση, πασπαλίζουμε από πάνω με άχνη.
Καλή επιτυχία, χρόνια πολλά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου