Υλικά:
250 ml. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ. γλυκού μπεικιν παουντερ
½ φλιτζάνι λάδι ή 95 gr. βούτυρο
2 κ.γ. ζάχαρη
1 κοφτή κ.γ. αλάτι
380 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο λάδι για να αλείψουμε το ταψί
λίγο γάλα για το άλειμμα του ψωμιού
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σε μια λεκάνη, το αλεύρι ανακατεμένο με την μπεικιν το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε ωστόσο ρίχνουμε το λάδι με το νερό. Η ζύμη για να μην κωλύει στα χέρια μας τα αλευρώνουμε με αλεύρι. Η ζύμη μας θα είναι μαλακή. την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και την Κόβουμε σε 2 κομμάτια και πλάθουμε τα ψωμιά μας. Εγώ τα κάνω μακρόστενα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί λαδωμένο και τα αλείφουμε με λίγο γάλα. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά και ύστερα στους 180 για αλλά 30 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου