Ένας τρόπος να στολίσουμε τα αβγά μας στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!!!
Υλικά: Για 12 Αι Βασίληδες
6 αβγά μεγάλα
100 γρ. Τυρί κρέμα
1 κ.σ. Μαγιονέζα
1 κ.γ Μουστάρδα
1 καρότο
1 πιπεριά κόκκινη
24 κόκκους πιπέρι
6 Ντοματίνια
Λίγο μαϊντανό τα φύλλα
12 οδοντογλυφίδες
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα αβγά. Τα κρυώνουμε και τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε στη μέση, κατά το μάκρος. Κόβουμε ένα καρότο σε ροδέλες για την βάση.
Καρφώνουμε σε κάθε ροδέλα, από μια οδοντογλυφίδα. Κόβουμε 12 τριγωνάκια από την πιπεριά. Κόβουμε τις άκρες από τα ντοματίνια για καπέλο.
Κόβουμε το υπόλοιπο από τα ντοματίνια στη μέση. Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα και την μαγιονέζα.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα έως να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Το μεταφέρουμε σε μια σακούλα κορνέ. Τοποθετούμε στην οδοντογλυφίδα ένα κομμάτι ντοματάκι και το αβγό.
Απλώνουμε με το κορνέ το τυρί κρέμα. Αφαιρούμε λίγο ασπράδι από πάνω για να βάλουμε το καπελάκι.
Τοποθετούμε την πιπεριά και βάζουμε τους κόκκους πιπεριού για τα μάτια. Βάζουμε λίγο τυρί πάνω στην πιπεριά για γενειάδα. Βάζουμε μια σταλιά τυρί πάνω για το καπελάκι.
Τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Στολίζουμε με φύλλα μαϊντανού και είναι έτοιμοι οι Αι Βασίληδες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας.
Καλή επιτυχία και καλή χρόνια!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου