Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΠΑΝΑΚΟΤΑ

 Υλικά :

6 μπανάνες
Αλεύρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1 λίτρο   κρέμα γάλακτος,
115 γρ.. ζάχαρη,
2  βανίλιες
2 φακ. ζελατίνα,
90 ml.  νερό,
Σιρόπι καραμέλας ( προαιρετικά )

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε όπως θέλουμε .  Τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι.  Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί.
Για την πανακοτα  βάζουμε μέσα στο νερό την  ζελατίνα. την αφήνουμε  να μουλιάσει για  8 - 10 λεπτά περίπου.  Στο μεταξύ, βάζουμε  την ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος σε ένα  κατσαρολάκι και   ανακατεύουμε  μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει  ο πρώτος   βρασμός.  Αποσύρουμε πάνω από την φωτιά και διαλύουμε μέσα την μουλιασμένη ζελατίνα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα και την βανίλια. Μοιράζουμε  την πανακότα σε  μικρά φορμάικα  ή ποτηράκια. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο ένα βράδυ ή 5 με 6 ώρες να κρυώσει. Σερβίρουμε  με τις μπανάνες από πάνω ή όπως μας αρέσει , περιχύνοντας λίγο σιρόπι καραμέλας προαιρετικά.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία. !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου