Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Ρύζι μπασμάτι με αρώματα φρούτων


          Για το χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας

 

Υλικά:

350 γρ. ρύζι μπασμάτι

4 γρ. τζίντζερ σκόνη

4 γρ. κουρκουμά

5 γρ. κάρυ

5 γρ. Κάρδαμο (κακουλέ)

1 στικ. Κανέλας

3 τεμ. δάφνη

700 γρ. ζωμό  λαχανικών

70 γρ. ελαιόλαδο

1 κλων. φρέσκο κρεμμυδάκι  ψιλοκομμένο

40 γρ. χουρμάδες αποξηραμένους σε μικρά κομμάτια

40 γρ. δαμάσκηνα  αποξηραμένα σε μικρά κομμάτια

40 γρ. σταφίδες

50 γρ. κουκουνάρι  καβουρδισμένο

50 γρ. καρύδια σε μικρά κομμάτια

80 γρ. ρόδι

10 γρ. χυμό λεμονιού

ξύσμα 1 λεμονιού

 αλάτι

 

Εκτέλεση:

 

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι, το ρύζι, τζίντζερ, κουρκουμά, το κάρυ, κάρδαμο, κανέλα και τη δάφνη. 

 

Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.  Ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση.  Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού με το χυμό του. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε πάλι  την  φωτιά και σκεπάζουμε  με το  καπάκι την κατσαρόλα μας.

 

Όταν θα είναι έτοιμο το ρύζι, βγάζουμε από την φωτιά και ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μετά από 5-6 λεπτά το ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

 

Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα, το ρόδι  και τα  Ανακατεύουμε όλα μαζί με το ρύζι.

 

Το αδειάζουμε σε μια φόρμα από κέικ το πιέζουμε και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.  Στολίζουμε από πάνω με λίγα ρόδια ή ότι άλλο θέλουμε.

 

Καλή επιτυχία!!!

https://youtu.be/sZP_8Nh9--4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου