Για το χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας
Υλικά:
350 γρ. ρύζι μπασμάτι
4 γρ. τζίντζερ σκόνη
4 γρ. κουρκουμά
5 γρ. κάρυ
5 γρ. Κάρδαμο (κακουλέ)
1 στικ. Κανέλας
3 τεμ. δάφνη
700 γρ. ζωμό λαχανικών
70 γρ. ελαιόλαδο
1 κλων. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
40 γρ. χουρμάδες αποξηραμένους σε μικρά κομμάτια
40 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα σε μικρά κομμάτια
40 γρ. σταφίδες
50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
50 γρ. καρύδια σε μικρά κομμάτια
80 γρ. ρόδι
10 γρ. χυμό λεμονιού
ξύσμα 1 λεμονιού
αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι, το ρύζι, τζίντζερ, κουρκουμά, το κάρυ, κάρδαμο, κανέλα και τη δάφνη.
Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού με το χυμό του. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε πάλι την φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα μας.
Όταν θα είναι έτοιμο το ρύζι, βγάζουμε από την φωτιά και ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μετά από 5-6 λεπτά το ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα, το ρόδι και τα Ανακατεύουμε όλα μαζί με το ρύζι.
Το αδειάζουμε σε μια φόρμα από κέικ το πιέζουμε και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Στολίζουμε από πάνω με λίγα ρόδια ή ότι άλλο θέλουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου