Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Μοσχαράκι με μανιτάρια μπέικον και καρύδια


 

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι  ελιά ή ποντίκι

200 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα

15 φέτες  μπέικον  χοντροκομμένες  

80 γρ. καρύδια κομμένα σε μικρά κομματάκια

 500 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 κ.σ. μπελτέ  

2 κρεμμύδια  ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

300 ml. Ζεστό νερό

1 σφηνάκι  κονιάκ

2 φύλλα δάφνης

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ελάχιστη κανέλα & γαρύφαλλο

Αλάτι

Πιπέρι  

 

Εκτέλεση

 

Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια.  Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.  Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι  και το σκόρδο.

 

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.   βάζουμε το μοσχάρι στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.   Ρίχνουμε το κρεμμύδι με τα σκόρδα. 

.

Σε  ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια. Όταν πάρουν χρώμα και μειωθεί ο όγκος τους προσθέτουμε το μπέικον και αφήνουμε να ξεροψηθεί.. σβήνουμε με το κονιάκ.

 

Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για λίγο. Προσθέτουμε το ντοματάκι, κανέλα, γαρύφαλλο, αλάτι πιπέρι.  Ρίχνουμε το νερό τα φύλλα δάφνης και σκεπάζουμε. Αφήνουμε περίπου για 50 λεπτά να σιγοβράζει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τα μανιτάρια με το μπέικον και τα καρύδια αφήνοντας για 5 λεπτά ακόμη να σιγοβράσει.

.

Όταν έχει γίνει το κρέας και έχει δέσει η σάλτσα μας, είναι έτοιμο. Ρίχνουμε λίγο μαϊντανό. 

 

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

 

Καλή σας επιτυχία!!!

 

 https://youtu.be/k89NQnfsOkY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου