Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Αλμυρό παντεσπάνι


 

Υλικά

 

170 γρ αλεύρι που φουσκώνει

5     αυγά

60  γρ.   φρέσκο γάλα

50  γρ.   ηλιέλαιο

1     κ.γ.  μπεικιν παουντερ

10  γρ.   ζάχαρη

1    κ.γ.   κοφτή  αλάτι

 

Εκτέλεση

 

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια από τα αυγά να γίνουν μαρέγκα.  Προσθέτουμε το αλάτι, ζάχαρη και ένα ένα τους κρόκους.  Ύστερα προσθέτουμε το γάλα με το ηλιέλαιο.  Χτυπάμε 3 λεπτά ακόμη και σταματάμε το μίξερ.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το μπεικιν. Ρίχνουμε το αλεύρι  στο μίγμα και ανακατεύουμε με μια μαριζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.  Σε μια αποσπώμενη φόρμα βάζουμε λαδόκολλα στο πάτο και στα πλαϊνά.  Ρίχνουμε και στρώνουμε το μίγμα στην φόρμα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Όταν μπήξουμε το μαχαιράκι και βγει καθαρό είναι έτοιμο το παντεσπάνι μας.  Αφήνουμε στον πάγκο για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.  Πρέπει να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε.

 

Καλή επιτυχία!!!

https://youtu.be/LufLfKKz9wg

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου