Εύκολοι Κουραμπιέδες με γέμιση σοκολάτας
Υλικά
500 γρ αλεύρι
125 γρ άχνη ζάχαρη
10 γρ μπεϊκιν παουντερ
1 βανίλια
330 γρ βούτυρο γάλακτος
Για την γέμιση
250 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα
γάλακτος
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα
υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ τα
χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και γίνουν μια ζύμη. Για την γέμιση σοκολάτας, σπάμε σε
μικρά κομματάκια την κουβερτούρα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε την κρέμα
γάλακτος, σε ένα κατσαρόλι και ζεσταίνουμε, (όχι να βράσει). Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα κομματάκια κουβερτούρας και ανακατεύουμε
με μια μαριζ μέχρι να λιώσουν. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Όταν παγώσει,
κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Προθερμαίνουμε
τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Βάζουμε λαδόκολλα στο
ταψί μας.
Πλάθουμε τους
κουραμπιέδες μας σε σχήμα στρογγυλό και πιέζουμε στη μέση με το δάχτυλο
ώστε να βάλουμε μέσα το κομματάκι κουβερτούρας. ( εγώ στο βίντεο λόγο πίεσης χρόνου
έβαλα έτοιμα κομματάκια κουβερτούρας.) κλείνουμε την ζύμη και τοποθετούμε στο ταψί τους κουραμπιέδες
με το κλείσιμο προς τα κάτω.
Ψήνουμε για 15 με
20 λεπτά περίπου. (προσοχή δεν τους πιάνουμε διότι διαλύονται και θα
καούμε). Όταν κρυώσουν πολύ καλά, τους ραντίζουμε με ανθόνερο
και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου