Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Εύκολα μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας


Υλικά
750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½  ποτήρι λάδι
3 κ.σ.  ζάχαρη
1 φλ.  καφέ κονιάκ
½  κ.γ  σόδα
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
3 κ.γ.  μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ.  κανελογαρύφαλλο τριμμένο
Καρύδια κομμένα στη μέση (για το γέμισμα)

Για το σιρόπι
1 ½  ποτήρι νερό
1 ½  ποτήρι μέλι
1 ½  ποτήρι ζάχαρη

Για το γλασο
100 ml κρέμα γάλακτος
30 ml γάλα
375 γρ. κουβερτούρα (κομμένη σε μικρά κομματάκια)

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ. Τα χτυπάμε έως να ενωθούν καλά μεταξύ τους.
Κόβουμε και βάζουμε σε ένα ταψι λαδόκολλα.  Πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκι και πιέζουμε στο κέντρο για να βάλουμε μισό καρύδι και κλείνουμε ξανά.   Πλάθουμε  και  τα τοποθετούμε στο  ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.
Ψήνουμε  σε μέτριο φούρνο 170 βαθμ.  περίπου  μισή ώρα.
Όταν ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν.  Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για πέντε λεπτά περίπου. Όταν έχουν πλέον κρυώσει τα μελομακάρονα, τα βουτάμε μέσα στο ζεστό σιρόπι, για να τραβήξουν μέσα.  Για το γλασο παίρνουμε ένα κατσαρόλι,  ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος  και το γάλα. Μόλις ζεσταθεί, (προσοχή όχι να κάψει) ρίχνουμε την κουβερτούρα   και ανακατεύουμε με μια μαριζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Έπειτα βουτάμε τα  μελομακάρονα  και ύστερα τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να στραγγίξει η σοκολάτα. Μόλις κρυώσουν τα στολίζουμε σε μια πιατέλα.

Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου