Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Ποντιακή ΜΑΚΑΡΙΝΑ απο την Μαίρη Κοτσίδη



Η μακαρίνα είναι  παραδοσιακό χειροποίητο μακαρονάκι. Τη συνταγή της έφεραν μαζί τους, στα χωριά της Αλμωπίας, οι πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μετά τη μικρασιατική καταστροφή. Για την παρασκευή της, ζυμώνονται το αλεύρι και το σιμιγδάλι, με φρέσκο γάλα και με φρέσκα αυγά, στη συνέχεια ανοίγεται φύλλο, στεγνώνει για κάποιες ώρες και τέλος κόβεται με το χέρι στα μικρά μακαρονάκια, που είναι η μακαρίνα.


Υλικά:
500 γραμ.  λαζάνια
500 γραμ. τυρί φέτα
Λίγο βούτυρο
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Αυτά  τα μακαρόνια δε τα έχουν εδώ. Τα έχω Πάρει από Βέροια αλλά γίνετε και με  λαζάνια.
Βάζουμε  τα  λαζάνια σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Αφού βράσουν ,  τα στραγγίζουμε και τα   βάζουμε  σε ένα πυρέξ. Καίμε  το βούτυρο και το ρίχνουμε από πάνω τους. Ρίχνουμε  αλάτι ,  πιπέρι και μισό κιλό φέτα. Την τρίβουμε  από πάνω και τα βάζουμε  για λίγο στο φούρνο και είναι έτοιμα.

Καλή σας επιτυχία:

Μια συνταγή από τον Πόντο που μας την έδωσε η φίλη μας Μαίρη Κοτσίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου