Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

ΧΑΛΒΑΣ από την Kaith Sofou




Η  κλασσική συνταγή.  
Την Συνταγή   μας  την έδωσε η  φίλη μας  Kaith  Sofou 

Υλικά :
1 ποτήρι  λάδι
2 ποτ. Σιμιγδάλι  (.1 ποτ..χονδρό σιμ.   1 ποτ. ψιλό)
3 ποτ. ζάχαρη..
4 ποτ. νερό
ξύσμα πορτοκαλιού ( προαιρετικά )

Εκτέλεση :
 ζεσταίνουμε πολύ καλά το λάδι , ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, συνεχώς προσέχοντας μη καεί, μέχρι να πάρει χρώμα.!!  Μετά ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό, προσέχοντας  μην καούμε. Το  ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.  Όταν  αρχίσει να ξεκολλήσει από την κατσαρόλα, τον σκεπάζουμε για λίγα λεπτά  και σερβίρουμε,  ή  στην φόρμα , μόλις κρυώσει το ξεφορμάρουμε.
Υ.Γ.  το ξύσμα το προσθέτουμε στο τέλος,  για να μην πικρίσει.  Επίσης  την ώρα που ψήνουμε το σιμιγδάλι  προς  το τέλος  μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλα , καρύδια , κλπ...

Καλή σας  επιτυχία.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου