Η
κλασσική συνταγή.
Την Συνταγή μας την έδωσε η φίλη μας
Kaith Sofou
Υλικά :
1 ποτήρι λάδι
2 ποτ. Σιμιγδάλι (.1 ποτ..χονδρό σιμ. 1 ποτ. ψιλό)
3 ποτ. ζάχαρη..
4 ποτ. νερό
ξύσμα πορτοκαλιού ( προαιρετικά )
Εκτέλεση :
ζεσταίνουμε πολύ καλά το λάδι , ρίχνουμε το σιμιγδάλι
και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, συνεχώς προσέχοντας μη καεί, μέχρι να πάρει χρώμα.!! Μετά ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό, προσέχοντας μην καούμε. Το ανακατεύουμε και είναι έτοιμο. Όταν αρχίσει να ξεκολλήσει από την κατσαρόλα, τον σκεπάζουμε
για λίγα λεπτά και σερβίρουμε, ή στην
φόρμα , μόλις κρυώσει το ξεφορμάρουμε.
Υ.Γ. το ξύσμα το προσθέτουμε στο τέλος, για να μην πικρίσει. Επίσης την ώρα που ψήνουμε το σιμιγδάλι προς το
τέλος μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλα ,
καρύδια , κλπ...
Καλή σας επιτυχία.....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου