Υλικά:
260 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
300 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. κακάο
140 γρ. γάλα
1 αβγό (μεγάλο)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 τσιμπιά αλάτι
Τρούφα χρωματιστή ή κας κας για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το αβγό και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο, την βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σε ένα ταψί 22Χ22 αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο. Δοκιμάζουμε και με ένα μαχαιράκι και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει κόβουμε κομμάτια των 30 γρ. και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα περνάμε από την κουβερτούρα, την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί, μέχρι να καλυφθούν.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ενώ έχουμε βάλει από κάτω μια σχάρα.
Πριν σκληρύνει η κουβερτούρα πασπαλίζουμε από πάνω με τρούφα ή κας κας. Όταν πήξει η κουβερτούρα τα τοποθετούμε σε χαρτάκια και σερβίρουμε.
Σας εύχομαι καλές γιορτές και καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου