Υλικά
300 γρ. μελομακάρονα
40 γρ. βούτυρο αγελάδας (λιωμένο)
650 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανιλίνες
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. γλυκό βύσσινο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα στρογγυλό ταψί ή τσέρκι 22 εκ. στρώνουμε το μίγμα και πιέζουμε καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά να παγώσει η βάση μελομακάρονου. Βάζουμε στο μίξερ το τυρί με την ζάχαρη άχνη και τις βανιλίνες.
Χτυπάμε με το σύρμα και ρίχνουμε λίγο λίγο την κρέμα γάλακτος. Όταν σφίξει αφαιρούμε από το μίξερ.
Προσθέτουμε την κρέμα, και στρώνουμε ομοιόμορφα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει.
Ξεφορμάρουμε και απλώνουμε από πάνω το γλυκό βύσσινο.
Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου