Υλικά:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
100 γρ. κορν φλάουρ
70 γρ. βούτυρο αγελαδινό
100 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αβγών
1 πακέτο φρυγανιές
1 κ.γ. υγρό βανίλιας
300 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος (κρύα)
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. καρύδια τριμμένα
Σιρόπι:
450 ml. νερό
350 γρ. ζάχαρη
1 ξυλ. Κανέλας
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι βάζοντας ένα κατσαρόλι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το νερό, την ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και την κανέλα.
Ανακατεύουμε έως να λιώσει η ζάχαρη. Όταν αρχίσει ο βρασμός, αφήνουμε 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει το σιρόπι, βουτάμε τις φρυγανιές μια μια και τις τοποθετούμε σε σειρά, σε ένα πυρέξ ή ταψί 24 Χ 35 εκ. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για την δεύτερη στρώση. Ρίχνουμε πάνω στις φρυγανιές το υπόλοιπο σιρόπι που μας περίσσεψε.
Για την κρέμα βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα έως να βράσει και να δέσει η κρέμα μας. Όταν δέσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την βανίλια και τους κρόκους.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το βούτυρο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε αμέσως την κρέμα στο ταψί και στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να ακουμπήσει στην κρέμα για να μην μας κάνει κρούστα. Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά και έπειτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει τελείως.
Προσθέτουμε σε ένα ινοξ μπόλ τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να δημιουργηθούν κορυφές. (Καλό είναι να έχουμε βάλει πριν το μπόλ στο ψυγείο για λίγο να παγώσει). Βάζουμε την σαντιγί σε ένα κορνέ, βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και φτιάχνουμε το σχέδιο που μας αρέσει.
Προαιρετικά από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια ή κακάο. Κόβουμε σε κομμάτια, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου