Υλικά:
250 γρ. ρύζι μπασματι
200 γρ. μανιτάρια κονσέρβα
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
100 ml. Λευκό κρασί
200 ml. κρέμα γάλακτος
5 κουτ. Σούπας βούτυρο
Λίγο βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι με αλατισμένο νερό και Βράζουμε το ρύζι μπασματι. Σε ένα τηγάνι θα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με βούτυρο για να δώσει μια ιδιαίτερη γεύση. Ύστερα προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μαζί με τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ωραίο καστανό χρώμα. Τα σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε ακόμη πάνω στην φωτιά, μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα, το ρύζι αφού το έχουμε σουρώσει και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Άλλος τρόπος, βάζουμε το ρύζι σε μια φόρμα για κέικ και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε από πάνω την σάλτσα με το μείγμα μας. Σερβίρουμε ζεστό. Καλή σας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου