Υλικά:
500 γρ. ταλιατέλες
100 γρ. μπέικον κομμένο σε καρέ
250 γρ. μανιτάρια στρογγυλά καθαρισμένα κομμένα στα 4 ή 6
30 γρ. ελαιόλαδο
3 κλων. Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
100 γρ. λευκό κρασί
600 γρ. ζωμό κοτόπουλο
100 γρ. βούτυρο
110 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
½ κ.γ. θυμάρι
Λίγο μαϊντανό χοντροκομμένο
αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τις ταλιατέλες με αλατισμένο νερό, δυο λεπτά λιγότερο από ότι γράφει στην συσκευασία. Τα σουρώνουμε.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον. Όταν πάρει χρώμα το μπέικον, δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφή χρώμα. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμυδάκι ελαφρώς.
Σβήνουμε με κρασί και όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 7 – 8 λεπτά. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε.
Όταν εξατμιστούν τα πολλά υγρά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το θυμάρι, μαϊντανό και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου