Υλικά
650 γρ. κιμάς βοδινός
300 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
3 μήλα (περασμένα από τρίφτη)
300 γρ. κάστανα (βρασμένα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γρ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι χυμός και ξύσμα
300 γρ. λευκό κρασί
½ κ.γ. κανέλα σκόνη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικό)
1 πρέζα κύμινο τριμμένο (προαιρετικό)
1 πρέζα γαρίφαλο τριμμένο (προαιρετικό)
1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο (προαιρετικό)
Αλάτι
φρεσκοκομμένο πιπέρι
1 πακέτο φύλλα κρούστας 450 γρ.
300 γρ. βούτυρο αγελάδας για άλειμμα
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον κιμά και σοτάρουμε. Όταν θα αρχίσει να αλλάζει χρώμα ο κιμάς, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, κύμινο, κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι και τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε τα κάστανα, τα μήλα και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με κρασί αφήνοντας σε μέτρια φωτιά, να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου ή έως να τραβήξει ο κιμάς όλα τα υγρά του.
Σε ένα άλλο τηγάνι ξεροψήνουμε το μπέικον και το κόβουμε σε λωρίδες. Αποσύρουμε τον κιμά από την φωτιά και προσθέτουμε το μπέικον, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ 35 εκ. και απλώνουμε το μισό από το κανταΐφι ανασηκώνοντας γύρο γύρο στις άκρες. Βουτυρώνουμε καλά το κανταΐφι και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου μέχρι να έχουμε ένα τραγανό αποτέλεσμα.
Όταν θα έχει κρυώσει, αδειάζουμε ομοιόμορφα την γέμιση και στρώνουμε καλά. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι γυρνώντας στις άκρες προς τα κάτω να ενωθεί με το υπόλοιπο. Βουτυρώνουμε καλά από πάνω ώστε να έχουμε ένα τραγανό αποτέλεσμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά έως να έχουμε μια τραγανή κρούστα και χρυσαφί χρώμα.
Καλή επιτυχία, Χρόνια πολλά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου