Υλικά
200 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
1000 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
1 ½ πακ. Μπισκότα πτι μπερ
Γάλα (για τα μπισκότα )
1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα γάλακτος. Την χωρίζουμε σε δυο μπολ ή κρατάμε λίγο για γαρνίρισμα και χωρίζουμε την υπόλοιπη. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.
Θα χρειαστούμε ένα πυρέξ ή ταψάκι 24Χ34 . προσθέτουμε το κονιάκ στο γάλα και βουτάμε τα μπισκότα ελάχιστα. ( δεν θέλουμε να μουλιάσουν. ) τα τοποθετούμε στον πάτο του πυρέξ, διπλή σειρά.
Τρίβουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο ένα μπολ με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ να ενσωματωθούν μαζί. Στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στα μπισκότα.
Βουτάμε στο γάλα τα υπόλοιπα μπισκότα και στρώνουμε μονή σειρά. Στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος από πάνω.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα από πάνω και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά. Με την λίγη σαντιγί που περίσσεψε κάνουμε σχέδια .
Καλή σας απόλαυση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου