Υλικά:
500 γρ. γαρίδες
250 γρ. μανιτάρια
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο
½ φινόκιο
1 σκελ. Σκόρδο
½ πιπεριά πράσινη
1 φύλλο δάφνης
Ελάχιστο θυμάρι
½ χυμό ενός λεμονιού
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγη καπνιστή πάπρικα
Αλάτι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το φινόκιο και την πιπεριά. Πιέζουμε το σκόρδο. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά, αλάτι, τη πάπρικα και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα προσθέτουμε και αυτά. Χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια ένταση και σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες και τις μαγειρεύουμε για 2 λεπτά από κάθε μεριά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε και μόλις δέσει η σάλτσα μας, είμαστε έτοιμοι. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου