Υλικά:
450 γρ. μύδια ψίχα
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδέλα
1 σκ. σκόρδο κομμένο φέτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη μικρό καρέ
1 κόκκινη πιπεριά ή Φλωρίνης κομμένη μικρό καρέ
8 τοματίνια κομμένα στη μέση
λίγη ρίγανη
χυμό ενός λεμονιού
2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
φρεσκοκομμένο πιπέρι
(δεν ρίχνουμε αλάτι στα μύδια, είναι ήδη αλμυρά )
Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρουμε για ένα λεπτό και ρίχνουμε τις πιπεριές μαζί με τα τοματίνια. Σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη.
Τρίβουμε λίγο πιπέρι και ρίχνουμε τα μύδια. Σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά. (Δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα στη φωτιά για να μην σκληρύνουν.)
Ανακατεύουμε την μουστάρδα με το λεμόνι και την προσθέτουμε στα μύδια. Μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Είμαστε πλέον έτοιμοι για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου