Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Χταπόδι κρασάτο ή ξιδάτο


 

Υλικά:

 

 1 Χταπόδι  (περίπου 2 κιλά)  

 1 ποτήρι Ελαιόλαδο

 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό Kρασί

 2 Κρεμμύδια μέτρια (κομμένα σε χονδρές φέτες)  

 4 φύλλα Δάφνης

 Ελάχιστο γαρύφαλλο

 1 ξυλ. Κανέλλας

  Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο  

 Αλάτι

 Φρεσκοκομμένο Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  

Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια. Το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά.  

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το χταπόδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.

 

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το κρεμμύδι, τη δάφνη, το γαρίφαλο, κανέλα, αλάτι και  πιπέρι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου.

 

Ελέγχουμε αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νερό. Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

 

Καλή επιτυχία!!!

 

https://youtu.be/lRB60qU5QhM                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου