Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Καλαμάρια με λεμόνι σε λαδόκολλα μαγειρεμένα στο φούρνο


 

Υλικα:

 

1 κιλό καλαμάρια  καθαρισμένα (κομμένα ροδέλες)

½ κρεμμύδι

½ πιπεριά πράσινη

½ πιπεριά κόκκινη ή Φλωρίνης

½ χυμό λεμονιού

3 κ.σ. ελαιόλαδο

5 γρ. ξηρό κρασί

Λίγη ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοκομμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες τα καλαμάρια μας. Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε πολύ καλά σε χαρτί κουζίνας. Κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το κρασί, ρίγανη, αλάτι, το φρεσκοκομμένο πιπέρι. και ανακατεύουμε.

 

Στρώνουμε μέσα στο ταψί δυο λαδόκολλες και τοποθετούμε τα καλαμάρια με το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε την μαρινάδα.

 

Κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πουγκί και τοποθετούμε πάνω σε αλουμινόχαρτο. Διπλώνουμε καλά το αλουμινόχαρτο και το προθέτουμε στο κέντρο του ταψιού.

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 – 200 βαθμούς στον αέρα. Βάζουμε στη μεσαία σχάρα το ταψί και ψήνουμε για 55 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα τον φούρνο.

 

Το αποτέλεσμα είναι τέλειο, τα καλαμάρια μας είναι τόσο αφράτα και μαλακά εφόσον μαγειρεύτηκαν μέσα στα υγρά τους. Μπορούμε αν θέλουμε να τα συνοδεύουμε και με ρύζι.

 

Καλη σας επιτυχια!!!  

 https://youtu.be/ST22gmBmNsY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου