Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία


 

Υλικά:

750 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις

9 γρ. μπέικιν πάουντερ

300 γρ. βούτυρο αγελάδας  (θερμ.  δωματίου)

220 γρ. άχνη ζάχαρη

75 γρ. χυμό πορτοκάλι

4 γρ. μαχλέπι

3 αβγά μεσαία   

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1 κ.γ. κοφτή αλάτι

1 αβγό για επάλειψη

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με το φτερό έως να έχουμε μια  ομοιόμορφη και εύπλαστη ζύμη.

 

Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Για να μας βγουν το ίδιο μέγεθος, ζυγίζουμε σε κομμάτια των 30 γρ. και τα πλάθουμε σε  ότι σχήμα μας αρέσει. Βγάζει 52 τεμάχια.

 

Βάζουμε σε ταψί αντικολλητικό χαρτί και τα τοποθετούμε με  απόσταση μεταξύ τους, 2 εκ. το ένα από το άλλο. Τα αλείφουμε με το αυγό.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς  για 25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο μας.

 

Καλή επιτυχία!!!

https://youtu.be/fKm5zKFPqi0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου