Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Νόστιμα μπιφτέκια λαχανικών


 

Υλικά:

250  γρ. μανιτάρια  (ψιλοκομμένα)

130  γρ. ψωμί  (αλεσμένο)

100  γρ. πατάτες  βρασμένες 

150  γρ. κολοκύθι  (τριμμένο)

  80  γρ. κρεμμύδι  (ψιλοκομμένο)

     1 Κρεμμυδάκι φρέσκο  (ψιλοκομμένο)

150  γρ. καρότο  (τριμμένο)

    1  πιπεριά Φλωρίνης  (ψιλοκομμένη)

  50  γρ. ελαιόλαδο

  Λίγο μαϊντανό  (ψιλοκομμένο)

  Λίγο δυόσμο  (ψιλοκομμένο)

   1  σκ. σκόρδο

  Αλάτι - πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες με νερό, λίγο αλάτι  και τις βράζουμε.  Όταν  μαλακώσουν τις βγάζουμε από το νερό και αφήνουμε να κρυώσουν.

 

Ψιλοκόβουμε τα δυο είδη κρεμμυδιών  και το σκόρδο. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε λίγο λάδι.  Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε από το τηγάνι.

 

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη το κολοκύθι και το καρότο. προσθέτουμε λίγο λάδι στο τηγάνι  και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.   

 

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει τα  ρίχνουμε μέσα με λίγο αλάτι,  να σοταριστούν  για 10 – 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να χάσουν τα υγρά τους.  Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό.

 

Όταν κρυώσουν όλα τα λαχανικά μας, τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ, λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στο μπολ.  Προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί, τον δυόσμο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. 

 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να ενσωματωθούν καλά.  Πλάθουμε 12 μπιφτέκια και  τα  τοποθετούμε  σε ένα ταψί με  αντικολλητικό χαρτί. 

 

Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.  Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

 

(Τα συνοδεύουμε με πιλάφι ή ότι άλλο μας αρέσει.)

 

Καλή  επιτυχία!!!

https://youtu.be/byhQ7jVqPvA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου