Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Λαχταριστά σουβλάκια κοτόπουλο με δροσερή σώς


 

Υλικά:

1 κιλ. Φιλέτο κοτόπουλο, στήθος

6 πίτες

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 κρεμμύδι ξερό 

 

Μαρινάδα:
   50 γρ. μουστάρδα

   50 γρ. μαγιονέζα
   50 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ.  κρασί λευκό
  λίγο  δενδρολίβανο
1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πρέζα κάρυ
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι

 

Σως:
20 γρ. μουστάρδα

100 γρ.  γιαούρτι  στραγγιστό

30 γρ. χυμό  λεμονιού

150 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. ζάχαρη

Λίγο  μαϊντανό  ψιλοκομμένο

Αλάτι - πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτόπουλο  σε κομμάτια των 25-30 γρ.  Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου  σε ένα μπολ και προσθέτουμε  όλα τα υλικά για τη  μαρινάδα. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη  και αφήνουμε να  μαριναριστούν  για 2  ώρες στο ψυγείο. 

 

Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια.  Περνάμε σε ξύλινα ή ανοξείδωτα καλαμάκια 30-35 εκ. , 6 κομμάτια κοτόπουλου και ενδιάμεσα βάζουμε εναλλάξ  κρεμμύδι και πιπεριά. 

 

Βάζουμε σε ένα ταψί μια σχάρα και τοποθετούμε πάνω τα σουβλάκια. Ρίχνουμε μέσα στο ταψί νερό.    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς.  για 40 λεπτά περίπου.  Στα 20 λεπτά τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά.

 

Σε ένα άλλο  ταψί, στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε τις πίτες,  τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο αλάτι.  Τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και από τις δυο μεριές ή τις φτιάχνουμε στο τηγάνι. 

 

Για τη σως: 

Βάζουμε σε ένα μπλέντερ  τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι.   

Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα  και προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι  μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια παχύρρευστη σώς. Προσθέτουμε το γιαούρτι, και χτυπάμε έως να ομογενοποιηθεί και αυτό. Αν μας βγει πηχτή, αραιώνουμε με λίγο νερό.  Μεταφέρουμε σε μπόλ και ρίχνουμε λίγο μαϊντανό.

 

Βγάζουμε από τον φούρνο τα σουβλάκια, κόβουμε τις πίτες και στήνουμε το πιάτο μας.  Τοποθετούμε τις πίτες, από πάνω το σουβλάκι, βάζουμε για γαρνιτούρα πατάτες  τηγανιτές και ντομάτα.  Περιχύνουμε με τη δροσερή  σάλτσα και  πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

 

Καλή επιτυχία!!!

https://youtu.be/GLaXwdzljf0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου