Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Γλαύκος στο φούρνο με πατάτες βραστές


 

Υλικά:

6 φέτες Γλαύκο

4 πατάτες  (κομμένες σε κύβο)

1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

1 κρεμμύδι (σε φέτες)

1 ντομάτα (ψιλοκομμένη)

1 ντομάτα (κομμένη φέτες)

1 καρότο (ψιλό καρέ)

1 πιπεριά Φλωρίνης (ψιλό καρέ)

2 λεμόνια (το χυμό τους)

½ μάτσο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

200 γρ. χυμό ντομάτας

40 γρ. κρασί

 3 κ.σ. ξίδι

Λίγη κρέμα βαλσάμικο

Ελαιόλαδο

Λίγη ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις φέτες Γλαύκου σε ένα ταψί. Περιχύνουμε τον χυμό λεμονιού και λίγο κρασί. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και αναποδογυρίζουμε τις φέτες. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. 

 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες με νερό, λίγο αλάτι και τις βράζουμε.  Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες, τις βάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.   

Προσθέτουμε το ξίδι, ρίγανη, το σκόρδο, λάδι, λίγο μαϊντανό  και αλατοπιπερώνουμε.  Τις ανακατεύουμε απαλά και σκεπάζουμε με μεμβράνη αφήνοντας στην άκρη για 30 λεπτά. 

 

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο και ανακατεύουμε.

 

Σβήνουμε με λίγο κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το χυμό ντομάτας, λίγο μαϊντανό και τα δαφνόφυλλα. Αφήνουμε τη  σύβραση  να μαγειρευτεί για 5 λεπτά. 

 

 

Βγάζουμε το ψάρι από το ψυγείο.  Σκεπάζουμε τις φέτες ψαριού με την σύβραση.  Βάζουμε από μια φέτα ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, στην κάτω σχάρα με αντιστάσεις για 25 λεπτά περίπου. 

 

Έως να ετοιμαστεί το φαγητό μας, βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα τις φέτες κρεμμυδιού και ανακατεύουμε.

 

Προσθέτουμε λίγη κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε.  Βγάζουμε το φαγητό μας από τον φούρνο και αρχίζουμε το σερβίρισμα.  Βάζουμε λίγες πατάτες και την φέτα Γλαύκου.  Τοποθετούμε πάνω στις πατάτες λίγο από το καραμελωμένο κρεμμύδι.  Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και είμαστε έτοιμοι. 

 

Καλή επιτυχία!!!  

https://youtu.be/m5ctL9nD8jA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου