Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Λαχταριστά λουκούμια με άρωμα μαστίχας


 

Υλικά:

1850 γρ.  νερό

1600 γρ.  ζάχαρη κρυσταλλική

120   γρ.  γλυκόζη

300   γρ.  νισεστέ

20     γρ.  ζελατίνη σκονη

15     γρ.  κοπανισμένη μαστίχα

Χυμό από ½ λεμόνι

Λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής

100   γρ. καβουρντισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)

Για το ταψί

200 γρ. νισεστέ

Για τελείωμα

250 γρ. ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε με λίγο κρύο  νερό την ζελατίνη και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ Διαλύουμε το νισεστέ με τα 250 γρ. νερό.

 

Βάζουμε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση στη φωτιά.  Ρίχνουμε μέσα τα 1600 γρ. νερό και την ζάχαρη.  Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.

 

Ανακατεύουμε και περιμένουμε να πάρει βράση.  Προσθέτουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε.  Αφήνουμε να βράσει 8-9  λεπτά ή αν έχουμε θερμόμετρο για φαγητά, να φτάσει στους 105 βαθμούς για να προσθέσουμε το νισεστέ. 

 

 

Καλό είναι να το περάσουμε από σουρωτήρι για τυχόν σβόλους να μην πέσουν στο μείγμα μας. Ρίχνουμε το νισεστέ στη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα χειρός και όταν αρχίσει να πήζει με ξύλινη κουτάλα να μην μας κολλήσει στον πάτο.

 

Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή  φωτιά  ανακατεύοντας  συνέχεα  για 50 λεπτά να μην μας  πιάσει στον πάτο. 

 

Όταν  το μείγμα μας  γίνει πηχτό με χοντρές φουσκάλες είναι έτοιμο.  Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από  την φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. 

 

Προσθέτουμε το χρώμα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την κοπανισμένη μαστίχα και ανακατεύουμε να λιώσει. 

 

Προαιρετικά προσθέτουμε και το καβουρντισμένο  αμύγδαλο.  Στη βάση ενός ταψιού στρώνουμε  αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε  νισεστέ  στο ταψί. 

 

Αδειάζουμε  το μείγμα και στρώνουμε με μια κουτάλα. Πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.  Αφήνουμε το ταψί πάνω σε σχάρα και για 15 ώρες να κρυώσει.   

 

Βγάζουμε από το ταψί και μεταφέρουμε σε  πασπαλισμένο πάγκο με ζάχαρη άχνη.  Αφαιρούμε με ένα πινέλο  το νισεστέ που ήταν στη  βάση του ταψιού. 

Πασπαλίζουμε  από  επάνω με ζάχαρη άχνη για να μην μας κωλύει το μαχαίρι.  Κόβουμε  κομμάτια της αρεσκείας μας.  Όταν  κόψουμε τα λουκούμια, τα ανακατεύουμε με  ζάχαρη  άχνη. 

 

Καλή επιτυχία!!!

 https://youtu.be/V62rMA7PGqI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου