Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Αφράτοι κουραμπιέδες


 Για να φτιάξουμε αφράτους και νόστιμους  κουραμπιέδες, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε καλής ποιότητας  βούτυρο.  Σε ορισμένους αρέσουν οι κουραμπιέδες  με αιγοπρόβειο βούτυρο σε άλλους όχι, όπως σε άλλους αρέσουν με βούτυρο αγελάδος.   Ότι και να χρησιμοποιήσουμε το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο.  Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε και από τα δυο.

Υλικά:       

1000 γρ. αλεύρι γ.ο.χ .

270 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο

320 γρ. βούτυρο αγελάδος 

200 γρ. ζάχαρη άχνη

2 στικ. βανίλια

220 γρ. αμύγδαλο χοντροκομμένο (καβουρδισμένο)

2 γρ. μπέϊκιν πάουντερ

50 γρ. ρούμι ή κονιάκ 

1 ½  γρ. αλάτι

Για  πασπάλισμα ζάχαρη Άχνη

 

Εκτέλεση:

Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ, τα δυο βούτυρα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες.  

Χτυπάμε με το σύρμα στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα να μην μας πεταχτεί η άχνη έξω και στη συνέχεια σε δυνατή ταχύτητα. 

 

Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το βούτυρο, περίπου τα 20 – 25 λεπτά.   

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με  το μπέικιν και το αλάτι.  Ανακατεύουμε με μια κουτάλα, να αναμιχτούν  τα υλικά μας καλά.

 

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ για να προσθέτουμε το αλεύρι  λίγο, λίγο. Όταν  ενσωματωθεί το αλεύρι με το βούτυρο, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.  Βάζουμε τα αμύγδαλα μέσα σε μια σακούλα και τα κοπανάμε λίγο με τον πλάστη να σπάσουν.  Προσθέτουμε στο μείγμα, το ρούμι ή το κονιάκ με τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με το χέρι.  

Η ζύμη θα είναι τρίμματα αλλά δεν μας πειράζει  αυτό διότι την πλάθουμε σφιχτά  με τα χέρια, και ενσωματώνονται  τα υλικά μας.  Για να μας βγουν στο ίδιο μέγεθος, ζυγίζουμε σε κομμάτια των  40 γρ. και πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει. Θα βγουν  46 – 47 κομμάτια.   
 Τους πιέζουμε απαλά από πάνω, τους  τοποθετούμε σε ένα ταψί βάζοντας αντικολλητικό χαρτί  και σε απόσταση μεταξύ τους.  

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς,  για 15 - 20 λεπτά περίπου, έως   να αποκτήσουν ένα ομοιόμορφο χρώμα. Αν χρειαστεί γυρνάμε το ταψί στα μισά του ψησίματος. 

Όταν θα τους βγάλουμε από τον φούρνο, θα τους αφήσουμε  κρυώσουν πολύ καλά. Τους ανακατεύουμε με την ζάχαρη άχνη και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Σε κάθε στρώση πασπαλίζουμε με άχνη. Τέλος  πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη..

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!   

https://youtu.be/-Q7g1Aq06nU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου