Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Τάρτα με μανιτάρια - μπέικον και κρέμα γάλακτος


 

Για διάμετρο 26 εκ.

 

Για την βάση τάρτας δείτε την συνταγή   (εδώ)

 

Υλικά

500 γρ.  φρέσκα μανιτάρια λευκά  

150 γρ. μπέικον

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 πιπεριά κέρατο

1 κρεμμυδάκι φρέσκο

Λίγο μαϊντανό

80 γρ. κεφαλοτύρι

50 γρ. ελαιόλαδο

4 αβγά

1 πρέζα  μοσχοκάρυδο

πιπέρι

αλάτι

 

Εκτέλεση

 

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.  Κόβουμε τις πιπεριές σε ψιλό καρέ.  Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.  Τα μανιτάρια ενώ τα καθαρίσουμε τα κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια.  Κόβουμε το μπέικον σε μικρό καρέ.  

 

Βάζουμε  ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι.  Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι με τις πιπεριές και ανακατεύουμε.  Όταν αρχίζουν να μαλακώνουν, ρίχνουμε το μπέικον.

 

Αφήνουμε μέχρι να ξεροψηθεί λίγο το μπέικον.  Ρίχνουμε τα μανιτάρια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να χάσουν τον όγκο τους και να σκουρύνουν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.  Όταν  είναι έτοιμα βγάζουμε από το μάτι και τα αφήνουμε σε άλλο σκεύος,  να κρυώσουν.    

 

Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.  Ρίχνουμε  μέσα την γέμιση, το κεφαλοτύρι,  τον μαϊντανό,  το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. 

 

Με μια κουτάλα ρίχνουμε το μείγμα μας στην βάση τάρτας.  Στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.   Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς και για 35 λεπτά  στον αέρα.     (Ο χρόνος ψησίματος πάντα διαφέρει ανάλογα τον φούρνο.)

 

Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

 

Καλή επιτυχία!!!

 

https://youtu.be/65ZQJvzmyQk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου