Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Εύκολη βάση για αλμυρές τάρτες


 

Υλικά

 

Για διάμετρο 26 εκ.

200 γρ.  αλεύρι  γ.ο.χ.

100 γρ.  βούτυρο  παγωμένο

    1 κρόκο  αβγού

    1 πρέζα αλάτι

  30 γρ. νερό  κρύο

  1 αβγό ( για άλειμμα)

 

Εκτέλεση

 

Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο.  Φορώντας γάντια  ώστε να μην μεταφέρουμε την θερμοκρασία μας  στο βούτυρο, αρχίζουμε να τρίβουμε το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο. 

 

Ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση και  προσθέτουμε τον κρόκο, αλατι και το νερο.  Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.  Όταν ομογενοποιηθεί η ζύμη μας, την σκεπάζουμε με μεμβράνη, την πατάμε με το χέρι και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. 

 

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια ταρτιέρα ή αποσπώμενη φόρμα.  Βάζουμε στον πάγκο ένα κομμάτι  αντικολλητικό χαρτί, ρίχνοντας  ελάχιστο αλεύρι.  Βάζουμε πάνω την ζύμη, αλευρώνουμε ελάχιστα και σκεπάζουμε με άλλο ένα αντικολλητικό χαρτί.  Ανοίγουμε με ένα ν πλάστη σε μέγεθος της ταρτιέρας υπολογίζοντας τις άκρες. 

 

Μεταφέρουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και στρώνουμε ομοιόμορφα. Κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι.  Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε ότι όσπρια θέλουμε, για να μην μας φουσκώσει κατά το ψήσιμο. 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά. βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε το χαρτί με το όσπριο. Αλείφουμε με το αβγό σε όλη την επιφάνεια και βάζουμε ξανά στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε αφήνουμε να κρυώσει καλά και είναι έτοιμη  να την γεμίσουμε, ανάλογα τι θα φτιάξουμε.

 

Καλή επιτυχία!!!  

 

https://youtu.be/3nmB0_Bu9lU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου