Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ με ρύζι μπασμάτι στο τηγάνι


Υλικά

 

700 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου

400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%  λιπαρά  

  80 γρ. βούτυρο

  10 γρ. κονιάκ ή κρασί

    1 κ.γ.  μαϊντανό, ψιλοκομμένο

    1 κ.γ. θυμάρι

   ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά  ή καυτερή

αλάτι

πιπέρι

 

Για  το μπασμάτι

300 γρ. ρύζι μπασμάτι

600 γρ. νερό

  30 γρ. βούτυρο

    1 κύβος κότας

Αλάτι

 

Εκτέλεση

 

Ξεπλένουμε καλά το ρύζι και το σουρώνουμε.  Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το νερό. Προσθέτουμε τον κύβο κότας, το βούτυρο, αλάτι και ανακατεύουμε. Όταν πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι. Σε 5 λεπτά κάνουμε ένα ανακάτεμα και όχι ξανά. Όταν απορροφηθούν τα υγρά, αποσύρουμε από το μάτι. Αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά και έπειτα ανακατεύουμε άλλη μια φορά.

 

Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύουμε να πάει παντού σε όλα τα κομμάτια.

 

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.  Μόλις κάψει προσθέτουμε τα μισά κομμάτια κοτόπουλο. Τα αφήνουμε περίπου τα  5 λεπτά από κάθε μεριά να τσιγαριστούν. Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα. 

 

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και  ρίχνουμε το θυμάρι και το κονιάκ. Ξύνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης τον  πάτο του τηγανιού.  Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Μόλις πάει να πάρει βράση, προσθέτουμε τα φιλετάκια  και αφήνουμε να μαγειρευτούν  για 8 – 10 λεπτά περίπου σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

 

Πριν αποσύρουμε, ρίχνουμε και τον μαϊντανό.  Βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

 

Καλή επιτυχία!!! 

 

https://youtu.be/Z9Dq_kzjkXQ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου