Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Τάρτα πορτοκαλιού με ζελέ πορτοκάλι


 

Υλικά

Για διάμετρο 26 εκ.

 

Για την βάση τάρτας δείτε την συνταγή   (εδώ)

 

Αν τα πορτοκάλια είναι ξινά διπλασιάζουμε  τη  ζάχαρη σε όλες τις παρασκευές!!!

 

Τα φύλλα ζελατίνης τα μουσκεύουμε πρώτα σε κρύο νερό να μαλακώσουν. τα στύβουμε καλά και τα ανακατεύουμε με 4-5 κουταλιές ζεστό νερό να διαλυθούν και προσθέτουμε στις παρασκευές μας.

 

Για την κρέμα

80 γρ. χυμό πορτοκαλιού

30 γρ. φρέσκο γάλα

15 γρ. ζάχαρη

  8 γρ. βούτυρο

  8 γρ. κορν φλαουρ

  1 κρόκο αβγού

  3 γρ. κονιάκ

-------------------------------------------

30 γρ. χυμό πορτοκαλιού

15 γρ. ζάχαρη

  4 γρ. ζελατίνα σε φύλλα

110 γρ. κρέμα γάλακτος

 

Ζελέ πορτοκαλιού για μέσα στην  γέμιση

Σάρκα από 1 πορτοκάλι  (κομμένη μικρά κομματάκια)

120 γρ. χυμό πορτοκαλιού  (ζεστό)

  10 γρ. ζάχαρη

    5 γρ. ζελατίνα σε φύλλα

Χρώμα ζαχαροπλαστικής

 

Ζελέ για την διακόσμηση

30 γρ. νερό

15 γρ. ζάχαρη

20 γρ. χυμό πορτοκαλιού

  7 γρ. ζελατίνα σε φύλλα

Χρώμα ζαχαροπλαστικής

 

Γαρνίρισμα

100 γρ. σαντιγί   50 +  50 

    2 κ.σ. ζάχαρη  άχνη   1 +  1

 

Εκτέλεση

 

στύβουμε  5-6  πορτοκάλια για 250 γρ. χυμό. Αφαιρούμε  τη φλοίδα από 2 πορτοκάλια  και κόβουμε τη σάρκα του σε μικρά κομματάκια.  Βάζουμε μεμβράνη σε ένα στρογγυλό ταψάκι μικρότερο από 26 εκ.  Απλώνουμε μέσα τα κομματάκια πορτοκαλιού. 

 

Σε ένα μπολ βάζουμε 120 γρ.  χυμό πορτοκαλιού, ζάχαρη, ζελατίνα και μια σταλιά χρώμα ζαχαροπλαστικής  για ποιο έντονο χρώμα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο ταψάκι με τα κομματάκια  πορτοκαλιού. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά να παγώσει.

 

Για τη κρέμα βάζουμε σε ένα κατσαρόλι τον κρόκο αβγού, κορν φλαουρ,  ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.  Προσθέτουμε το γάλα, 80 γρ.  χυμό πορτοκαλιού  και  ανακατεύουμε. Βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μείγμα. Αποσύρουμε από το μάτι,  ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι  να λιώσει. Τέλος ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε πάλι. Βάζουμε σε ένα μπολ  σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφαπτει πάνω στο μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

 

Βγάζουμε το μείγμα κρέμας από το ψυγείο και  το δουλεύουμε με μια σπάτουλα.  Σε ένα μπολάκι  ρίχνουμε 30 γρ. χυμό πορτοκαλιού,  ζάχαρη  και ανακατεύουμε. Το  προσθέτουμε στο μείγμα κρέμας.  Προσθέτουμε  την παγωμένη κρέμα γάλακτος, την ζελατίνα  και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.  Όλη η διαδικασία πρέπει να γίνει γρήγορα.  Βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

 

Στρώνουμε την μισή κρέμα στη βάση τάρτας και απλώνουμε ομοιόμορφα. Βγάζουμε από το ψυγείο  το ζελέ πορτοκαλιού και τον τοποθετούμε στο κέντρο της γέμισης.  Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και στρώνουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα  να παγώσει καλά.   

 

Ετοιμάζουμε το ζελέ για την διακόσμηση.  Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, 20 γρ. χυμό πορτοκαλιού, ζάχαρη,  (προαιρετικά) χρώμα ζαχαροπλαστικής και τη ζελατίνα.  Βάζουμε μεμβράνη σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε μέσα το υλικό μας. Αφήνουμε στην κατάψυξη 30 λεπτά.  Κόβουμε  σε μικρά κομματάκια.

 

Χτυπάμε  50 γρ.  κρέμα γάλακτος με μια κ.σ. άχνη και την υπόλοιπη σε άλλο μπολ που θα βάλουμε  χρώμα.   Βάζουμε σε σακούλες  κορνέ, κόβουμε λίγο τις άκρες  και τις  τοποθετούμε σε μια ποιο μεγάλη σακούλα με μύτη.   

 

Γαρνίρουμε και  στολίζουμε με τα ζελεδακια  την τάρτα μας. Βάζουμε  στο ψυγείο να παγώσει καλά.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!! 

 

https://youtu.be/PHrAsDZiBuU

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου