Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Κοτόπουλο μπούτι με πλευρώτους στο φούρνο


Υλικά

 

1200 γρ. μπούτια κοτόπουλο

500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

2 σκ. Σκόρδο πολτοποιημενο

50 γρ. γλυκό κρασί ή μαυροδάφνη

200 γρ. ζωμό κότας

80 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Θυμάρι

Αλάτι – πιπέρι

 

Εκτέλεση

 Αλατοπιπερονουμε καλά τα μπούτια κοτόπουλου. Ρίχνουμε μέσα σε ένα τηγάνι 2 κ.σ.  ελαιόλαδο και 40 γρ. βούτυρο. Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε. Τα γυρνάμε να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.

 Βγάζουμε τα κομμάτια σε ένα σκεύος και αφήνουμε στην άκρη. Σκουπίζουμε το τηγάνι και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, σκόρδο, τα πλευρώτους και αλατίζουμε. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά έως να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια και να πάρουν ένα σκούρο χρώμα.

 Ρίχνουμε το  κρασί και μόλις εξατμιστεί αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε σε ένα ταψί τα πλευρώτους με τα μπούτια κοτόπουλου. Προσθέτουμε θυμάρι και τον ζωμό κοτόπουλου.

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και για 45 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο. 20 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Ξεσκεπάζουμε γυρνάμε το κοτόπουλο από την άλλη μεριά και συνεχίζουμε το ψήσιμο ξεσκέπαστο.

 Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια. Ανακατεύουμε απαλά έως να λιώσει. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

 

https://youtu.be/zGUWEaHnJeA

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου