Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Τούρτα μούς σοκολάτας



 

Υλικά

 

Για το παντεσπάνι

140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει

150 γρ. ζάχαρη

50 γρ. σπορέλαιο

1 κ.σ. μπεικιν παουντερ

3 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. άρωμα βανίλιας

45 γρ. κακάο

1 πρέζα αλάτι

50 γρ.  γάλα

½ σφηνάκι κονιάκ

100 γρ. γάλα για το βρέξιμο στο παντεσπάνι

 

Για την μους

100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

100 γρ. κουβερτούρα

300 γρ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

 

Για την επικάλυψη

150 γρ.  κουβερτούρα λιωμένη

50 γρ.  κουβερτούρα τριμμένη

 

Εκτέλεση

 

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατεψουν.  Προσθέτουμε το σπορέλαιο και χτυπάμε έως να ενσωματωθεί καλά. 

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο το μπεικιν και το αλάτι.  Ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ από κάτω προς τα πάνω. Στη  συνέχεια προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας.  Βάζουμε  σε μια αποσπώμενη φόρμα 22 εκ. αντικολιτικο χαρτί κάτω και στα πλαϊνά. 

 

Αδειάζουμε μέσα το μίγμα μας και στρώνουμε ομοιόμορφα.  Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι κι  αν βγει καθαρό,  το παντεσπάνι μας είναι έτοιμο.

 

Βγάζουμε από το φούρνο και μετά από  10 λεπτά  ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.  Ωστόσο ετοιμάζουμε την μους.  Ψιλοκόβουμε τις κουβερτούρες και βάζουμε να ζεσταθούν τα 100 γρ. από την κρέμα γάλακτος. Όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα στο μπολ με τις κουβερτούρες. Ανακατεύουμε μετά από 5 λεπτά με μια μαριζ έως να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

 

 

Βάζουμε στο κάδο του μίξερ τα 200 γρ. κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το μίγμα της λιωμένης κουβερτούρας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μια μαριζ.

 

Βάζουμε το παντεσπάνι σε μια πιατέλα και τοποθετούμε το τσέρκι.  Ποτίζουμε το παντεσπάνι μας με το γάλα και κονιάκ.

Προσθέτουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα μους.  Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.  

 

Σε Μπεν Μαρί, λιώνουμε τα 150 γρ. κουβερτούρας για την επικάλυψη.  Ψιλοκόβουμε  τα  50 γρ. για τον στολισμό. 

 

Βγάζουμε από το ψυγείο και περιχύνουμε από πάνω την λιωμένη κουβερτούρα και στολίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα. αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά.

 

Καλή σας επιτυχία!!!      

 

https://youtu.be/XFLKbxOrq00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου