Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Βασιλόπιτα κέικ (Panettone αλά ιταλικά)


 

Το πανετόνε είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό  κέικ  που το φτιάχνουμε  συνήθως  Χριστούγεννα  και  Πρωτοχρονιά.  Μπορούμε να το πάμε και για δώρο σε μια επίσκεψη!!!

 

Υλικά:

700 γρ.  αλεύρι σκληρό

    6 μεγάλα αβγά

250 γρ.  βούτυρο αγελαδινό  (σε θερμοκρασία δωματίου)

240 γρ.  ζάχαρη κρυσταλλική

100 ml νερό

100 ml γάλα, 3,5%

  18 γρ.  μαγιά ξηρή

  50 γρ.  κονιάκ

    1 φακελάκι  μίγμα βανίλιας, ζάχαρης  και πορτοκάλι

150 γρ.  ψιλοκομμένα φρούτα γλασέ.

100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια

 

 

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε  στο κάδο του μίξερ  το  γάλα, νερό, μαγιά, βανίλια, και  ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε με  σύρμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά και χτυπάμε με τον γάντζο  σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή και σταδιακά σε ποιο δυνατή μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας.

 

Βάζουμε σε ένα μπολ τα ψιλοκομμένα φρούτα μαζί με το κονιάκ και τα αφήνουμε στην άκρη.  Προσθέτουμε ένα ένα  στο  κάδο το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια.

Χτυπάμε μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο για 5  λεπτά. Προσθέτουμε  τα φρούτα και τα καρύδια και ξανά χτυπάμε να ενσωματωθούν καλά.

 

Μοιράζουμε το μίγμα μας σε τρεις  ειδικές χάρτινες φόρμες  16 εκ.  από 650 γρ. στη κάθε μια και  το απλώνουμε.   Αν δεν έχουμε την φόρμα μιας χρήσης,  βουτυρώνουμε μία φόρμα 20 εκ.   και στρώνουμε στον πάτο της μία λαδόκολλα. Για να δώσουμε ύψος, παίρνουμε ένα φύλλο λαδόκολλα και  σχηματίζουμε ένα κύλινδρο.

 

Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ½ - 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί   σε όγκο.  Όταν διπλασιαστεί  θα μπήξουμε μέσα από ένα φλουρί.   

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς  στον αέρα  για 30–40 λεπτά περίπου για τις τρεις φόρμες και  60-70 λεπτά  περίπου  για την 20 εκ.  ανάλογα τον φούρνο.  Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν  είναι έτοιμα.

Αφού ψηθούν   διακοσμούμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 

 

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και χρόνια πολλά!!!

https://youtu.be/AaNNtAYmeQ4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου