Υλικά
500 γρ αλεύρι
125 γρ άχνη ζάχαρη
10 γρ μπεϊκιν παουντερ
1 βανίλια
330 γρ βούτυρο γάλακτος
120 γρ αμύγδαλο ψημένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα
υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ (εκτός από τα αμύγδαλα αν βάλουμε) τα
χτυπάμε με το φτερό και όταν ενωθούν όλα τα υλικά και γίνουν μια ζύμη, βάζουμε και τα
αμύγδαλα. Προθερμαίνουμε
τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Βάζουμε λαδόκολλα στο
ταψί μας. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας σε ότι σχήμα μας αρέσει. Ψήνουμε για 15 με 20
λεπτά περίπου. (προσοχή δεν τους πιάνουμε
διότι διαλύονται και θα καούμε. Όταν κρυώσουν πολύ καλά, τους ραντίζουμε με ανθόνερο
και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου