Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

χαλβάς με πορτοκάλι




Υλικά:

380 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 ml ηλιέλαιο
2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
50 γρ. φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένα
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 πορτοκάλια ( για βράσιμο)
 1 λιτρ. νερό
300 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

Εκτέλεση:

Βάζουμε  σε ένα κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά και σκεπάζουμε τελείως με νερό, τα δύο πορτοκάλια που προορίζονται για βράσιμο. Τα σιγοβράζουμε  σε μέτρια φωτιά 
για μια ώρα περίπου και ανάλογα το μέγεθος των πορτοκαλιών, μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
 Όταν θα είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τελείως. Όταν κρυώσουν, τα πιέζουμε ώστε να αφαιρέσουμε όλα τους τα ζουμιά και φυσικά αφαιρούμε και τα κουκούτσια τους.  
Βάζουμε τα πορτοκάλια στο μουλτι  και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.
Βάζουμε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε το νερό, ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε το σιρόπι να σιγοβράσει για 5 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε μια  άλλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και έπειτα το σιμιγδάλι.  Καβουρδίζουμε,  ανακατεύοντας το συχνά για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αδειάζουμε λίγο λίγο  το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει. Ύστερα προσθέτουμε  το ξύσμα πορτοκαλιών και το μίγμα  πορτοκαλιών,  συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το φιλέ αμύγδαλου, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού.
Παίρνουμε μία φόρμα για κεικ 20 εκ. περίπου και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Αδειάζουμε το μείγμα  στη φόρμα και με ένα κουτάλι πατάμε ελαφρώς το μείγμα ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα μέσα στην φόρμα.
Αφήνουμε το χαλβά στην άκρη για 3 ώρες περίπου μέχρι να κρυώσει και να σφίξει τελείως.
Ξεφορμάρουμε το χαλβά, πασπαλίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου