Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Αφράτο κέικ λεμονιού απο την Dimh Arapadeli

 
Μια συνταγή από την Dimh Arapadeli



 75 γρ βούτυρο βιταμ  μαλακό κ έξτρα για αλλειμα της φόρμας
100 γρ ζάχαρη
3 αυγά
2κουτ της σούπας γιαούρτι 2%
150 γρ Αλεύρι που φουσκώνει φαρίνα
1 κουτ γλυκού μπεικιν
ξύσμα 2 λεμόνια

Για το γλασο
100 γρ ζάχαρη Άχνη
 χυμό 1/2 λεμόνι

Ζεσταίνουμε  το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.  Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε  το αλάτι, το μπέικιν  και τα αναμιγνύουμε ανακατεύοντάς τα καλά. Στο μίξερ , ρίχνουμε  τα αυγά και την μισή     ζάχαρη, τα χτυπάμε σε  μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατεψει το μίγμα.  προσθέτουμε   το γιαούρτι, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και τα

χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Σταδιακά προσθέτουμε  το αλεύρι. 
Σταματάμε το μίξερ  και ρίχνουμε  στο μείγμα  το βιταμ  και  ανακατεύουμε  με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν καλά.  Ρίχνουμε  το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ την οποία έχουμε  βουτυρώσει και αλευρώσει.  Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμ. για 50 λεπτά  περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι βυθίζοντας στο κέντρο του να βγει  καθαρό. 

Για το γλάσο λεμονιού:
Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ, προσθέτουμε  το χυμό λεμονιού  και  ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει το μείγμα τη κατάλληλη υφή για να μπορεί να απλωθεί. Απλώνουμε  το γλάσο λεμονιού πάνω από το κέικ όσο αυτό είναι ακόμα ζεστό.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία.:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου