Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Αφράτη Μηλοπιτα




Υλικά :
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
600 γρ. ζάχαρη
    1 βούτυρο
    7 αυγά
   2 βανίλιες
   6 μήλα μεγάλα ή  8  μικρά
   1 λίτρο  φρέσκο   γάλα
Λίγα καρύδια τριμμένα
Ελάχιστη κανέλα

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε  σε λεπτές φέτες.  Τους ρίχνουμε ελάχιστη κανέλα και τα ανακατεύουμε.  (Καλά είναι να τα κόψουμε στο τέλος  για να μην μας μαυρίσουν ή αν τα κόψουμε πρώτα , τα βάζουμε μέσα σε νερό). Βάζουμε στο μουλτι τα καρύδια και τα χτυπάμε να γίνουν ελαφρός τρίμμα.
Στον κάδο του μίξερ , ρίχνουμε την ζάχαρη με το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να αφρατεψει. Αφού αφρατεψει , έχουμε χτυπήσει τα αυγά και τα ρίχνουμε σιγά σιγά  ανακατεύοντας. Το αλεύρι το κοσκινίζουμε και το προσθέτουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα με την ζάχαρη, ρίχνουμε  τις βανίλιες , προσθέτουμε και το γάλα σταδιακά. ( το γάλα όχι όλο, αλλά όσο χρειαστεί ).  Στο τέλος προσθέτουμε το τρίμμα με τα καρύδια  και ανακατεύουμε έως να αναμιχθούν.

Τώρα αυτό που μας μένει είναι να ρίξουμε τα μήλα μέσα στο μείγμα μας και να ανακατέψουμε με μια κουτάλα.  Αλείφουμε ένα ταψάκι  με βούτυρο , το αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας, στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 με 200 βαθμούς  και  περίπου μια ώρα ανάλογα τον φούρνο.

Για να δούμε αν είναι έτοιμη η μηλόπιτα μας , πρέπει να μπήξουμε  ένα μαχαιράκι ώστε να βγει καθαρό και ήμαστε έτοιμοι.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου