Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας και κιμά



Υλικά
400 γρ κιμά μοσχαρίσιο
300 γρ  μακαρόνια  για παστίτσιο
    8 φύλλα κρούστας
220 γρ. τριμμένη  γραβιέρα
    2 κούπες  μπεσαμελ
       Λίγο  βούτυρο
  60  ml  χυμό ντομάτας
   2  κουτ. σουπ. Ελαιόλαδο
   2  κουτ. σουπ. Κέτσαπ
       Λίγο μαϊντανό
   1 πιπεριά Φλωρίνης
   1 κρεμμύδι μεγάλο
  ½  κουτ. γλ. Μπαχάρι
       Αλάτι
       Πιπέρι

Για την μπεσαμελ   
65 γρ. βούτυρο
Γάλα φρέσκο τόσο ώστε να γίνει ελαφρώς αραιή .
Αλάτι
Ελάχιστο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα μακαρόνια και εφόσον γίνουν τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.   Κόβουμε τον μαϊντανό , πιπεριά και το κρεμμύδι.  Ρίχνουμε τα μακαρόνια  σε μια λεκανιτσα και προσθέτουμε  την γραβιέρα , μπεσαμελ ,αλάτι, και το πιπέρι.
Σε μια άλλη κατσαρολίτσα σοτάρουμε  τον κιμά με το κρεμμύδι  και την πιπεριά. Ύστερα ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, την κέτσαπ, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό  και αφήνουμε να βράσουν. Όταν αποσύρουμε τον κιμά και κρυώσει , τον ρίχνουμε στα μακαρόνια και ανακατεύουμε .
Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας και στρώνουμε τα φύλλα βουτυρώνοντας ένα ένα . τα φύλλα να προεξέχουν από το ταψί . βάζουμε τέσσερα φύλλα κάτω και τέσσερα από πάνω.
Στρώνουμε  τα μακαρόνια στο ταψάκι, διπλώνουμε τα φύλλα προς τα μέσα και τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα με την ίδια διαδικασία.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου .
Καλή σας επιτυχία.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου