Για 6-8 μερίδες
Υλικά:
350 γρ. ψίχα
από μύδια,
2 μέτρια κρεμμύδια
3 φρέσκα
κρεμμυδάκια μεγάλα
Λίγο ελαιόλαδο
3 φύλλα
δάφνη
50 gr. Λευκό κρασί
400 γρ. ρύζι
γλασέ
1
κύβο λαχανικών
1.400 γρ. νερό
½ ματσάκι
άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
2 λεμόνια μικρά
ή 1 μεγάλο
ελάχιστη ζάχαρη
πάμε για μαγείρεμα:
Κόβουμε σε χοντρό καρεδάκι
το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Βάζουμε σε μέτριο προς
δυνατό μάτι στην κουζίνα μας, ένα τηγάνι
Ρίχνουμε λίγο λάδι
και αφού κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα φύλλα δάφνης, την ζάχαρη, αλάτι και το
πιπέρι.
Τα ανακατεύουμε έως να καραμελώσουν. Σβήνουμε με κρασί και συνεχίζουμε
να ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε το νερό εφόσον το έχουμε ζεστάνει και ρίχνουμε το ρύζι και τον κύβο λαχανικών.
Ανακατεύουμε σταδιακά για 20
λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
4-5 λεπτά πριν γίνει
το ρύζι ρίχνουμε και την ψίχα από μύδια και
το χυμό από τα λεμόνια και τον άνηθο.
Το αφήνουμε
σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά ακόμη και ήμαστε έτοιμοι.
Καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου