Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ














Υλικά:

μείγμα:
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φακελάκια μαγιά
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
3 φλιτζάνια χλιαρό νερό
5 μπανάνες κομμένες σε κομμάτια
1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
λάδι για το τηγάνισμα

σιρόπι:
1 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 πορτοκάλι για την φλούδα του
κανέλλα

 Εκτέλεση:
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Κατόπιν, βάζουμε 3 κουτ. σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για 20 λεπτά περίπου, να φουσκώσει. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το αλάτι, προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε διαρκώς. Σκεπάζουμε με μία νωπή πετσέτα και αφήνουμε για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος. Ρίχνουμε τα κομμάτια μπανάνας και ανακατεύουμε απαλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά, να κάψει. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε μία κουταλιά από το μείγμα, με ένα κομμάτι μπανάνας και το ρίχνουμε μέσα στο λάδι.  Αφήνουμε λίγο να ροδίσει η μία πλευρά και μετά με τρυπητή κουτάλα γυρνάμε τους λουκουμάδες για να ροδίσουν και από την άλλη. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Σε ένα μικρό σκεύος βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, τα ξυλάκια κανέλλας και τη φλούδα από το πορτοκάλι. Βράζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το σιρόπι. Ρίχνουμε  στους λουκουμάδες και τους σερβίρουμε με κανέλλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου