Υλικά:
1 Πακ. αλεύρι φαρίνα απ που φουσκώνει μόνο του
1 βιταμ
5 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη ,
ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζανάκι κακάο
¾ φλιτζανιού γάλα φρέσκο
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη πολύ καλά. Μετά ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες. Ύστερα ρίχνουμε τμηματικά την φαρίνα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Αφήνουμε λίγο στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε και το ρίχνουμε από πάνω. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Όταν μπήξουμε ένα μαχαιράκι μέσα και βγει στεγνό, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, μετά από 15 λεπτά το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια πιατέλα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω ζάχαρη άχνη ή το σερβίρουμε σκέτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου