Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΓΛΥΚΟ ΣΟΥ (ΣΟΥΔΑΚΙΑ)












Υλικά:

Για τα σου: 
150 ml φρέσκο γάλα
150 γρ. αλεύρι
110 γρ. βούτυρο κομματάκια
5 αυγά
100 ml νερό
ελάχιστο αλάτι
ελαχίστη ζάχαρη

Για την κρέμα:
2 ½ φλιτζάνια γάλα
4 κρόκους
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι αλεύρι
3 κοφτές κουταλιές κορν φλαουρ
Αλάτι
1 κομματάκι φρέσκο βούτυρο
2 Βανίλιες

Για την καραμέλα:
1 φλιτζάνι  ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση:
Πως φτιάχνουμε τα σου:  Βάζουμε το γάλα, νερό, αλάτι, ζάχαρη και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε. ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα. Όταν  αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε το αλεύρι ενώ  το ανακατεύουμε  για 5 λεπτά περίπου. βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και  αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ του μίξερ, τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Ενώ χτυπάμε, ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά μέχρι να γίνει  μαλακή η ζύμη μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε λαδόκολλα στο πάτο του ταψιού  και με ένα κορνε αν έχουμε, ή με ένα κουτάλι της σούπας, φτιάχνουμε τα σου. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
Πως φτιάχνουμε την κρέμα:   Ζεσταίνουμε 2 φλιτζάνια γάλα. Χτυπάμε τους κρόκους σε μπαιν μαρι Και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη το αλεύρι , το κορν φλαουρ , το αλάτι και ½ φλιτζάνι κρύο γάλα.  Προσθέτουμε αργά το ζεστό γάλα ενώ χτυπάμε με το σύρμα πάνω από νερό που σιγοβράζει για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που θα πήξει. Αποσύρουμε τη κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο και τη βανίλια.
Πως φτιάχνουμε την καραμέλα:  Σε μια κατσαρόλια βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό.  Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Όταν αρχίζει η ζάχαρη να βράζει, δεν ανακατεύουμε ξανά γιατί θα κρυσταλλώσει. Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα ώστε να πάρει ομοιόμορφο χρώμα η καραμέλα. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά όταν ακόμα η καραμέλα είναι ξανθή, διότι συνεχίζει και σκουραίνει από την θερμοκρασία της κατσαρόλας. Αν η καραμέλα αρχίσει να σκουραίνει πολύ γρήγορα, αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και βουτάμε τη βάση της κατσαρόλας σε μπολ με παγωμένο νερό για να κοπεί ο βρασμός. Αν σκληρύνει πολύ και δεν μπορούμε να βουτήξουμε τα σου, βάζουμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να λιώνει η καραμέλα. Προσοχή: Δεν την βράζουμε ξανά, μόνο ζέσταμα για  να λιώσει. Βουτάμε ένα - ένα τα σου στην καραμέλα. Τα γεμίζουμε με την κρέμα  Καλύπτουμε με το καραμελωμένο κομμάτι και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου