Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΑΥΓΟ ΜΑΤΙ









Υλικά:

900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220 γρ. γάλα φρέσκο
300 γρ. νερό
180 γρ. βούτυρο
3 φακελάκια μαγιά 8 γρ.
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
½  κουτ. γλυκού αλάτι
600 γρ. κασέρι
150 γρ. γραβιέρα
150 γρ. μπέικον
αυγά
Σάλτσα ντομάτα

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι με την μαγιά και ανακατεύουμε. (Προσοχή το αλάτι να μην έρθει σε επαφή με τη μαγιά.)  Ρίχνουμε το γάλα με το νερό, ελαφριά ζεσταμένα ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. ρίχνουμε το βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου), την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. για 5 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά.  Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 8 με 9  κομμάτια των 170 γρ. Mε τον πλάστη τα ανοίγουμε και τους δίνουμε μακρόστενο οβάλ σχήμα. βάζουμε τα πεϊνιρλί  σε αντιπολιτικό ταψί.
Ανακατεύουμε τα τυριά μαζί. αλείφουμε με βούτυρο τα πεϊνιρλί. Απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και γεμίζουμε με τα τυριά τα πεϊνιρλί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 25 με 30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
Ενώ τα αλείφουμε 2 φορές, με το βούτυρο. προσθέσουμε το μπέικον στα πεϊνιρλί, 15 πριν τα βγάλουμε και τα αυγά 10 λεπτά πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο, σπάζοντάς τα πάνω από κάθε πεϊνιρλί. Αν θέλουμε βάζουμε 1 ή 2 αυγά σε κάθε πεϊνιρλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου