Υλικά:
1 κιλό μπακαλιάρο παστό
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι πολτό ντομάτας
½ φλιτζάνι κρασί άσπρο
πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τον μπακαλιάρο για 10 ώρες. Τον σκεπάζουμε με νερό και τον βάζουμε πάνω στη φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει τον αποσύρουμε από την φωτιά και τον αφήνουμε έως ότου χλιαρύνει. Ύστερα αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα και τον χωρίζουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα βράζουμε σε ένα κατσαρόλι με νερό. Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε το σκόρδο, το λάδι, τον πολτό ντομάτας και το κρασί. Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 25 – 35 λεπτά περίπου. Βάζουμε και τον μπακαλιάρο μέσα και ρίχνουμε λίγο πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί μέσα στην σάλτσα του για 20 λεπτά περίπου. Μπορούμε να τον σερβίρουμε με πατάτες βραστές ή και με ζυμαρικό κατά προτίμηση σπαγγέτι. Καλή σας όρεξη!!!.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου