Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΟΣΧΑΡΙ ΝΟΥΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ




Υλικά:

2 κιλά  νουά
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι  σέλινο
2 φύλλα δάφνη
10 δαμάσκηνα ξερά
  8 βερίκοκα ξερά
10 κάστανα
1 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ
1 φλιτζάνι βούτυρο
 1 καρότο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Μέσα σε μια κατσαρόλα  φαρδιά θα  σοτάρουμε  το νουά καλά με το βούτυρο.
τοποθετούμε το κρέας μέσα σε μια  γάστρα, και  προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης, το καρότο, το σέλινο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και νερό να σκεπαστεί το κρέας. Σκεπάζουμε  την γάστρα και ψήνουμε σε φούρνο το κρέας, στους 200 βαθμούς. Όταν θα είναι έτοιμο ο νουας, τον Βγάζουμε από  την γάστρα.
Παίρνουμε τα λαχανικά και με λίγο ζουμί τα λειώνουμε στο μούλτι. Διαλύουμε σε λίγο ζουμί και το κόρν φλάουρ.
Βγάζουμε τον σπάγγο από το νουά και τον κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Μεταφέρουμε το νουά, τα λαχανικά και το κόρν φλαουρ σε φαρδιά κατσαρόλα  και λίγο πρίν το σερβίρουμε προσθέτουμε και τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και τα κάστανα να βράσουν για 15 λεπτά περίπου. Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου