Υλικά:
2 κιλά νουά
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι σέλινο
2 φύλλα δάφνη
10 δαμάσκηνα ξερά
8 βερίκοκα ξερά
10 κάστανα
1 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 καρότο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Μέσα σε μια κατσαρόλα φαρδιά θα σοτάρουμε το νουά καλά με το βούτυρο.
τοποθετούμε το κρέας μέσα σε μια γάστρα, και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης, το καρότο, το σέλινο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και νερό να σκεπαστεί το κρέας. Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε σε φούρνο το κρέας, στους 200 βαθμούς. Όταν θα είναι έτοιμο ο νουας, τον Βγάζουμε από την γάστρα.
Παίρνουμε τα λαχανικά και με λίγο ζουμί τα λειώνουμε στο μούλτι. Διαλύουμε σε λίγο ζουμί και το κόρν φλάουρ.
Βγάζουμε τον σπάγγο από το νουά και τον κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Μεταφέρουμε το νουά, τα λαχανικά και το κόρν φλαουρ σε φαρδιά κατσαρόλα και λίγο πρίν το σερβίρουμε προσθέτουμε και τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και τα κάστανα να βράσουν για 15 λεπτά περίπου. Καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου