Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ Νο9





Μυστικό:
Για να απομακρύνετε τις άσχημες μυρωδιές από τα πιάτα π.χ. ψαριού και κρεμμυδιού, ρίξτε μια γεμάτη κουταλιά μουστάρδα σκόνη Colman\'s μαζί με το υγρό για τα πιάτα.

Μυστικό:
Για να ξέρετε πότε το ψάρι είναι έτοιμο, ανοίγετε τη χούφτα σας πάνω από τον ατμό. Αν δεν κολά, το αφήνετε κι άλλο αλλιώς το βγάζετε από τη φωτιά.

Για να μην σας κόψει η μαγιονέζα, προσέξτε:
Όλα τα υλικά πρέπει να έχουν την ίδια θερμοκρασία (δωματίου) - (βγάλτε τα αβγά απο το ψυγείο αρκετή ώρα πριν).
Ρίξτε τους κρόκους, τη μουστάρδα, το αλάτι και το λεμόνι στο blender και αφήστε τα έτσι για 5 λεπτά πριν τα χτυπήσετε. (Οι κρόκοι ψήνονται απο το λεμόνι και το αλάτι και δεν κόβουν)
Χτυπήστε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα και ρίχνετε το λάδι λίγο - λίγο σαν κλωστή.

Νισεστές:
Αν ανοίγετε φύλλο για πίτες, δίπλες, μακαρόνια, αντί να αλευρώνετε ανάμεσα ζύμης και πλάστη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νισεστέ (υλικό που μοιάζει με κορν φλάουρ). Δεν αλλάζει το ζυμάρι και παράλληλα δεν κολλάει το φύλλο είτε στον πλάστη είτε σε μηχανάκι. Κυκλοφορεί στα σούπερ μάρκετ σε νάιλον σακουλάκια και η συσκευασία θυμίζει ζάχαρη άχνη.

Μυστικό:
Αν φάγατε σκόρδο, για να μειώσετε τη δυσάρεστη μυρωδιά του μασήστε 2-3 κόκκους καφέ καβουρντισμένους ή μερικούς σπόρους γλυκάνισου ή λίγο μαϊντανό, ή ένα μήλο ή κάρδαμο.

Μυστικό:
Αν σας \"άρπαξε\" το λαδερό ή κοκκινιστό φαγητό στην κατσαρόλα, για να αποφύγετε τη μυρωδιά του καμένου, βάλτε το σε μια άλλη κατσαρόλα με λίγο νερό και βράστε το για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να είναι έτοιμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου