Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ Νο8





Μυστικό
Για να μη μαυρίσουν οι αγγινάρες, βάλτε τες μόλις τις καθαρίσετε σε μια λεκάνη με κρύο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει το χυμό 1/2 λεμονιού.

Συμβουλή:
Όταν βάζετε άνηθο στο φαγητό για να το αρωματίσετε, προσθέστε τον στο τέλος του μαγειρέματος γιατί ο βρασμός τον καταστρέφει.


Συμβουλή:
Βάλτε σε ένα μπουκαλάκι λάδι (ή ξύδι) 2 κλωνάρια άνηθο και 1 κλωνάρι δεντρολίβανο. Αφήστε το για μερικές μέρες να πάρει το άρωμά των μπαχαρικών και μετά χρησιμοποιήστε το στο φαγητό σας, θα αποκτήσει εξαίσιο άρωμα.


Μυστικό:
Για να κάνετε το φύλλο της πίτας πιo τραγανό και την πίτα πιo αφράτη, περιχύστε την με ένα κουτί σόδας (αναψυκτικό) ή ακόμη και tonic water (μια πιο πικάντικη πινελιά) 20 λεπτά πριν την ξεφουρνίσετε

Μυστικό:
Τα ρεβύθια φούρνου θα γίνουν πολύ νόστιμα αν βάλετε μπόλικο δεντρολίβανο

Μυστικό:
Για να διατηρήσετε το ωραίο χρώμα των άσπρων μανιταριών όταν τα σωτάρετε, προσθέστε 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

Μυστικό:
Για να ξαναδώσετε τη φρεσκάδα σε λαχανικά που έχουν μαραθεί, αφήστε τα για 1 ώρα σε κρύο νερό μέσα στο οποίο έχετε ρίξει το χυμό ενός λεμονιού

Μυστικό:
Για να φτιάξετε ωραία και σφιχτή σαντιγί, ρίξτε 4-5 σταγόνες χυμό λεμονιού στην κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τα στο μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα.

Μυστικό:
Για να διατηρήσουν το σχήμα τους τα φρούτα της κομπόστας, προσθέστε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
Μυστικό:
Για πιο σφιχτή μαρέγκα, προσθέστε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου