Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ Νο10






Αν δεν προλαβαίνετε να φτιάξετε μπεσαμέλ για τις κις ή τα ογκρατέν σας, χτυπήστε κρέμα γάλακτος με κρόκους αβγών, αλατοπίπερο και μπόλικο τυρί ρεγκάτο τριμμένο. Περιχύστε με το μείγμα τα φαγητά σας και θα αποκτήσουν νόστιμη και τραγανή κρούστα στο ψήσιμο.

Όταν μαγειρεύετε κοκκινιστό κρέας στην κατσαρόλα, κόψτε το σε μικρές μερίδες. θα είναι έτοιμο πολύ πιο γρήγορα αλλά θα είναι και πιο νόστιμο επειδή τα μικρά κομμάτια απορροφούν πιο πολύ σάλτσα.

Μην πετάτε το ζουμί από βραστό κοτόπουλο ή κρέας. Χρησιμοποιήστε το σε σούπες, πιλάφι, θα δώσει πολύ ωραία γεύση.

Κερδίστε χρόνο και κάντε οικονομία στο ρεύμα βράζοντας τα λαχανικά σας όχι ολόκληρα, αλλά κομμένα σε μικρά κομμάτια (ειδικά αυτά που αργούν πολύ π.χ. πατάτες, καρότα κλπ.).

Όταν ψήνετε ψάρι ή κρέας, τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο. Έτσι χρειάζεται ελάχιστη λιπαρή ύλη μια και ψήνεται στον ίδιο το χυμό του.

Λιγότερες θερμίδες και λιπαρά:
Αντικαταστήστε τη μαγιονέζα στις σαλάτες με γιαούρτι που έχετε αραιώσει με λίγο γάλα.

Υγιεινό:
Βράζετε τα λαχανικά στον ατμό. Έτσι διατηρούν περισσότερο τις βιταμίνες τους.

Καρυκεύματα:
Για να γίνει εύγευστο το κρέας απο πρόβατο, πριν το τσιγάρισμα και το εν συνεχεία σβήσιμο και βράσιμο χρησιμοποιούμε το εξής μείγμα μπαχαρικών (όλα αλεσμένα και σε ίσες ποσότητες): κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, πιπέρι, δάφνη, μπαχάρι.

Συντήρηση:
Για να διατηρήσετε τα φρέσκα ζυμαρικά, βάλτε τα στο ψυγείο. Από την ημέρα που θα ανοίξετε τη συσκευασία τους, διατηρούνται στο ψυγείο 2-3 μέρες.

Μυστικό:
Για ένα πετυχημένο σπαγγέτι, σουρώστε τα μακαρόνια αμέσως μετά το μαγείρεμά τους, ΧΩΡΙΣ προηγουμένως να έχετε προσθέσει κρύο νερό στην κατσαρόλα. Τα ζυμαρικά πρέπει να σουρώνονται διατηρώντας τη θερμοκρασία του βρασμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου